Fingerprint Cards visar vinst

Fingerprint Cards redovisar ett förbättrat resultat, men en sjunkande omsättning för kvartalet.

Fingerprint Cards, som tillverkar teknologi för fingertrycksavkänning, redovisar ett rörelseresultat om 6,2 miljoner kronor (-578) för det andra kvartalet 2019.

Rörelsemarginalen blev 1,6 procent.

Ebitda-resultatet under kvartalet var 44 miljoner kronor (-402).

Kassaflödet från den löpande verksamheten blev 180 miljoner kronor under kvartalet (302).

Fingerprint Cards omsättning om 382 miljoner kronor var 12 procent lägre än motsvarande period 2018 i fasta valutatermer. Bolaget hänvisar till att det genomsnittliga försäljningspriset, ASP, har sjunkit.

”ASP-minskningen är delvis ett resultat av förskjutningar i kund- och produktmix”, skriver Fingerprint.

Enligt Christian Fredriksons vd-ord i rapporten har bolagets marknadsposition inom kapacitiva sensorer för smartphones stärkts under kvartalet, med en marknadsandel som ”för tillfället” ligger något högre än 2018.

I sitt vd-ord tar Christian Fredrikson även upp att bruttomarginalen var bättre än i det andra kvartalet i fjol men sämre än under första kvartalet i år.

”I relation till det första kvartalet i år hade vi en lägre andel mjukvaruintäkter, och även en mindre fördelaktig kundmix, vilket gjorde att bruttomarginalen var något lägre än under Q1”, skriver biometribolagets vd.

Bruttomarginalen uppgick till 22 procent i det andra kvartalet, motsvarande en ökning med 7 procentenheter från den justerade nivån andra kvartalet 2018 och minskning med cirka 1 procentenhet i förhållande till första kvartalet i år.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.