Fingerprint lanserar ny sensor för smarta kort

2016-12-01 09:04 Direkt Affärsvärlden
Fingerprints sensor har namnet FPC1025 och finns på baksidan av telefonerna. Den har en finess som gör det möjligt att dra ned telefonens rullgardinsmeny för notiser och inställningar genom att svepa nedåt med fingret på fingeravtrycksläsaren. Foto: Fingerprint

Fingerprint Cards lanserar en ny serie "ultratunna" fingeravtryckssensorer, benämnd FPC1300-serien, specifikt designad för att integreras i så kallade smarta kort. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Det här är helt i enlighet med Fingerprint Cards plan för lanseringar inom det här segmentet, där Fingerprint Cards har flera strategiska partners", skriver bolaget, och uppger att de strategiska partnerskapen också har påvisat att Fingerprint Cards har uppnått ISO-certifiering för kortnivån.

FPC1300-serien uppges vara biometribolagets första erbjudande som möjliggör integration av fingeravtryckssensorer i applikationer där sensorns tunnhet är avgörande, som smarta kort.

Bolaget upprepar sin tidigare bedömning att marknaden för biometriska smarta kort förväntas ta fart under 2017, och volymerna beräknas komma under 2018.

Tidigare, nämns i slutet av pressmeddelandet, har Fingerprint Cards kunder Zwipe och Kona-I lanserat produkter som innehåller sensorer från FPC1300-serien.

Direkt Affärsvärlden

Premiumnyheter

Aktuellt inom