Fingerprint rapportvinnare på svag börs

Stockholmsbörsen handlades lägre vid lunchtid på onsdagen.
Fingerprint rapportvinnare på svag börs - nasdaq-omx-affarsvarlden-700_binary_6891975.jpg

Utvecklingen ser därmed ut att fortsätta på den inslagna vägen med en dag av uppgång som följs av en dag nedåt, vilket har pågått under den senaste veckan. De ledande Europabörserna noterade däremot en blandad utveckling med en uppgång i London medan Frankfurt- och Parisbörsen pekade ned.

Strax efter kvart över tolv var OMXS30 ned 0,5 procent till 1.582 och aktier för knappt 5 miljarder kronor var omsatta på Stockholmsbörsen. Svagast i storbolagsindexet var verkstadsbolagen, där Autoliv och SKF sänktes med 2,1 respektive 1,7 procent. Bäst utveckling visade defensiva Getinge med en uppgång på 0,8 procent.

Fingerprint Cards minskade i första kvartalet förlusten på rörelsenivå till 1,9 miljoner kronor, en stor förbättring jämfört med motsvarande kvartal i fjol då förlusten var hela 175 miljoner. Aktien drog uppåt med 28 procent som mest omsatta bolag på Stockholmsbörsen.

Nätmodehandlaren Boozt hade i första kvartalet en organisk tillväxt på drygt 29 procent och omsatte 712 miljoner kronor. Nettoresultatet försämrades dock och aktien svarade med att tappa 13 procent.

Även Addtechs rapport fick ett mycket positivt mottagande och aktien stärktes 11 procent. Teknikhandelsbolagets rörelseresultat blev 260 miljoner kronor, mot väntade 220 miljoner enligt Bloomberg Datas snittprognos.

Sämre gick det för solenergibolaget Midsummer som redovisade en kraftigt minskad omsättning för det första kvartalet, jämfört med närmast föregående kvartal. Aktien tappade 25 procent.

Lindab backade 6 procent. Creades meddelade på tisdagskvällen att de sålt 4,25 miljoner aktier i byggkomponentbolaget till en kurs på 100 kronor per aktie. Affären gjordes till en rabatt på knappt 6 procent mot tisdagens stängningskurs.

Clas Ohlsons försäljning steg i april med 2 procent, varav organisk tillväxt svarade för 1 procent. Bolagets onlineförsäljning ökade med 27 procent under månaden. Aktien backade 0,6 procent.

Smart Eye lyfte 14 procent efter att ha meddelat om en så kallad design win gällande två bilmodeller för massmarknaden. Bolagets rapport väntas under onsdagen.

Spelutvecklaren Paradox steg drygt 4 procent efter att ha fått en köprekommendation av Carnegie.

Efter börsens stängning på tisdagen lade Björn Borg fram sitt resultat för årets första kvartal. Tillväxten var 11 procent och bolagets vinst ökade med 13 procent. Björn Borg steg 2,5 procent.

Skistars mångårige vd Mats Årjes kommer att lämna bolaget, sannolikt under hösten 2019, för att i stället fokusera på kampanjen för OS 2026. Börsen tog beskedet med fattning och Skistaraktien sjönk 1 procent.

Bactigard avancerade 4 procent. Flera insynspersoner och ledande befattningshavare har köpt aktier i bolaget efter publiceringen av bolagets delårsrapport den 10 maj.

Oasmia meddelade att bolaget senarelägger sin bokslutskommuniké, på grund av den genomlysning av företaget som initierats av den nya styrelse som tillträdde under våren. Aktien backade 3 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.