Fingerprints vd: Carlström-ryktena är felaktiga

Jörgen Lantto tvingades ta över som vd i kursraketen Fingerprint Cards efter en insiderskandal. Men bestämmer han verkligen över bolaget?

År 2008 försökte Johan Carlström, då vd på Fingerprint Cards, värva Jörgen Lantto till sin styrelse. Efter lite övertalning tackade han i alla fall ja till att sitta med i Carlströms advisory board. 

I februari 2013 hörde Johan Carlström av sig igen – och den här gången var Lantto redo. Som vanligt blev titeln CTO och med tiden vice vd.

Torsdagen den 11 september 2014 anklagades Johan Carlström för insiderbrott, aktien rasade 35 procent och Carlström tog en timeout från sin vd-tjänst.

Jörgen Lantto fick rycka in och han minns första dagen som tf vd ungefär som 9/11.

Vad gör Johan Carlström i dag?

 – Han jobbar med affärsutveckling. Det handlar om affärer som vi inte har i dag, det kan handla om att det i framtiden kan komma fingeravtrycksavläsare i helt andra saker än telefoner, till exempel kreditkort.

Kan han jobba kvar om han fälls för grovt insiderbrott?

 – Det får man ta ställning till om det skulle hända, jag gillar inte att spekulera. Min inställning är att alla människor ska behandlas som om de är oskyldiga tills motsatsen bevisas. Så fungerar en rättsstat.

 Det finns de som tror att Johan Carlström styr bolaget även i dag.

 – Jag har förstått att det är så. Det får stå för dem. Jag vet ju vad jag gör.

 Så det är fel?

 – Ja. Om du skulle fråga de anställda i bolaget tror jag att de skulle ge samma svar.

Detta är en kortversion av “Halvledaren”. Artikeln i sin helhet publiceras i senaste numret av Affärsvärlden. Prenumeranter kan också logga in och läsa hela texten här.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG