Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

First North-bolagets vd lämnar - "Kom hastigt"

2019-01-07 07:30

First North-bolaget Jondetechs vd Robert Ekström lämnar företaget på egen begäran.

Avgången innebär inte några kostnader för avgångsvederlag för bolagets del, säger Jondetechs styrelseordförande Michael Olsson till Nyhetsbyrån Direkt.

"Det är på Roberts initiativ. Han har fått ett nytt uppdrag", säger Michael Olsson.

Har det varit planerat en tid?

"Det var nu efter nyår som han började diskutera den här frågan med oss. Det kom lite hastigt", säger Michael Olsson.

Produktionschef Leif Borg blir interims-vd. Michael Olsson vill inte kommentera frågan om tidsperspektiv för den lösningen eller huruvida Leif Borg kan väntas bli permanent vd.

Jondetechs aktie har sjunkit med 74 procent sedan listningen på First North i maj. Har det gått som planerat?

"Ja, vi är i den viktigaste fasen för oss - vi ska in i högvolymsproduktion. På det sättet ligger vi precis enligt plan. Det som inte ligger i planen var kanske ett vd-byte", säger Michael Olsson.

"Vi styr inte företaget utifrån aktiekursen, men vår kommunikation till investerare har kanske inte varit så tydlig när det gäller vad som sker i bolaget. Det är något vi har tagit till oss och måste ändra på. Vd-bytet har inte föregåtts av några konflikter eller liknande, utan vi sitter i ett oerhört spännande läge. Vi arbetar vidare med att förverkliga den potential vi har. Allting går åt rätt håll", hävdar styrelseordföranden.

Interims-vd:n Leif Borg, som kom in i företaget i november som produktionschef, uppger att han ska stötta det pågående produktutvecklingsarbetet på bästa sätt med sin erfarenhet och kompetens, och se till att arbetet fortskrider så bra som möjligt.

"Jag ska ta reda på de saker som vi kan göra smartare, enklare och bättre och se till att få dem på plats", säger han till Nyhetsbyrån Direkt.

Även Leif Borg uppger att det inte ligger några konflikter bakom den hastiga vd-sortin.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom