Fitbit lyfter på positivt analytikerbrev

Fitbit, som ligger bakom det populära träningsbandet med samma namn, är upp fyra procent i förhandeln på tisdagen. Det efter att RW Baird inlett bevakning med rekommendationen outperform, skriver MarketWatch.

Som riktkurs anges 52 dollar, vilket är 29 procent högre än stängningskursen på måndagen och 2,6 gånger teckningskursen som var satt till 20 dollar per aktie.

I ett marknadsbrev skriver RW Bairds analytiker William Power att medan värderingen har stuckit iväg sedan börsintroduktionen är estimaten fortfarande att betrakta som låga. Därför kan en positiv verksamhetsutveckling resultera i en ännu högre aktiekurs.

Fitbit gjorde sin debut på New York-börsen den 18 juni. Bolaget avslutade första handelsdagen med en ökning på hela 52 procent till 30,40 dollar.

Fitbit är lönsamt och rapporterade för det senaste räkenskapsåret en försäljning på 745 miljoner dollar med ett nettoresultat på 100 miljoner dollar. Bolaget har sedan starten för sju år sedan ha sålt totalt 20,8 miljoner enheter, varav 10,9 miljoner under 2014.

Enligt siffror från NPD hade Fitbit 68 procent av marknaden för så kallade fitness trackers under 2014, följt av Jawbone.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.