Fler arbetslösa i Sverige

Antalet öppet arbetslösa i Sverige steg med 2.698 personer till 187.108 personer under vecka 23. Vid en jämförelse med motsvarande vecka för ett år sedan har antalet öppet arbetslösa minskat med 10.197 personer (-6.118 förra veckan), enligt en uppdatering från Arbetsförmedlingen.

Arbetssökande i program med aktivitetsstöd uppgick till 174.009 personer, vilket var 4.491 färre än en vecka tidigare. Jämfört med för ett år sedan har antalet minskat med 13.418 personer (-14.764 förra veckan).

Antalet personer som fick arbete under veckan uppgick till 16.249, vilket kan jämföras med 8.994 under veckan innan.

Antalet personer som anmälde sig som arbetssökande uppgick till 10.052, vilket kan jämföras med 6.550 veckan innan.

15.465 nya lediga platser anmäldes, vilket kan jämföras med 13.745 veckan innan.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets