Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Fler flyger lågprisflyg

2009-07-06 09:28

Flygbolaget Norweigan visar upp positiva siffror. Nästan en miljon resenärer flög med bolaget i juni.

Norwegian passagerartrafik ökade med 9 procent, mätt som RPK, jämfört med samma juni månad i fjol. Det framgår av ett pressmeddelande från Norwegian.

Totalt transporterades nära 980.000 passagerare under juni, vilket är ett nytt rekord för en enskild månad enligt flygbolaget.

Norwegians kapaciteten ökade under månad med 11 procent, medan kabinfaktorn minskade med en procentenhet till 79 procent. Kabinfaktorn i den svenska verksamheten var 80 procent. Yielden uppgick till 0:64 norska kronor i juni, i stort sett oförändrat jämfört med föregående års 0:65 kronor.

"En stor del av tillväxten i juni kommer från de nya linjerna i Danmark samt ökande tillväxt på inrikestrafiken i Norge", uppger flygbolaget.

Jämfört med föregående år har Norwegian har ökat sin kapacitet på den norska hemmamarknaden och dessutom öppnat en ny bas i Köpenhamn.

"Passagerarantalet i Danmark är stabilt i förhållande till maj vilket bekräftar att Norwegian nu är en etablerad och stark aktör på den danska marknaden", uppger Norwegian.

Norwegian är en av SAS största konkurrent på den skandinaviska hemmamarknaden, och i synnerhet i Norge. SAS presenterar sina passagerartrafiksiffror på tisdagen.

Affärsvärlden Redaktionen

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom