Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Fler kvinnor i lyxfällan

2011-05-31 08:01

Det är skillnad på män och kvinnors skuldbeteende. Det slår Kronofogden fast efter en ny undersökning. Därför gör Kronofogden en särskild hemsida bara för kvinnorna.

- Vår slutsats är att kvinnor är mer utsatta när de får problem med sin privatekonomi. Vi kan dock konstatera att kvinnor i högre grad än män, själva söker efter hjälp och information. Därför har vi startat en webbplats som riktar sig till just kvinnor, säger Cecilia Fredholm, projektledare kvinnors skuldsättning, i ett pressmeddelande.

Kronofogden uppger i att myndigheten behöver hjälp att sprida kunskap till kvinnor.

Samhällsbyggare i kvinnors närhet, till exempel familjerådgivare, ideella organisationer och stora arbetsgivare, kan komplettera kvinnornas egna nätverk.

2010 års statistik från Kronofogden slog fast att för första gången är kvinnornas procentuella andel av obetalda sms-lån 50 procent. 2008 och 2009 stod kvinnorna för 47 procent av ärendena.

Vanligaste orsakerna till att man tar ett sms-lån

1. För att köpa dagligvaror (det nödvändiga till hushållet)
2. För att köpa till barnen
3. För att betala andra skulder
(Källa: Kronofogden)

Kronofogdens hemsida för kvinnor.

Jonas jonas_melzer

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom