Flera bolag vill buda på Glaxosmithklines mogna läkemedel

Det indiska generikabolaget Lupin och ett par amerikanska läkemedelstillverkare samt private equity-firmor uppges vara intresserade av att buda på det brittiska läkemedelsbolaget Glaxosmithklines mogna läkemedel.

Det rapporterar Reuters, som hänvisar till fem källor med insyn.

Glaxosmithkline, GSK, uppges vilja sälja de etablerade produkterna för att kunna satsa på sin tillväxtsprofil. Omsättningen för de aktuella läkemedlen uppgår till cirka 1 miljard pund årligen, vilket med en multipel på 2-3 gånger försäljningen skulle kunna inbringa ett pris på 3,5-5,0 miljarder dollar, enligt källorna.

GSK-produkterna som står ute till försäljning är antidepressivmedlet Paxil, migränläkemedlet Imitrex, Zantac mot magont och Zofra mot illamående.

GSK har tidigare meddelat att de anlitat Lazard som rådgivare i försäljningsprocessen, men de vill inte kommentera dagens uppgifter, skriver Reuters.

Abbott Laboratories genomförde en liknande affär under föregående vecka då bolaget avyttrade sin enhet för generikaläkemedel under varumärken till Mylan för 5,3 miljarder dollar. Mylan har tidigare visat intresse för Meda.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG