Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!
Vad trevligt att du vill logga in. Vi ser att du inte har ett aktivt konto. Var vänlig kontakta kundtjänst: 0770-457 102

Flera riktkurssänkningar för Clas Ohlson

2017-12-07 11:44

Aktien i Clas Ohlsson fortsätter ned på torsdagen efter onsdagens rapportutlösta fall på 15 procent. Flera banker har sänkt sina riktkurser och analytiker hävdar att bolaget står inför utmanande tider.

SEB Equity Research, som sedan tidigare rekommenderar sälj av aktien, har sänkt riktkursen från 115 till 100 kronor. Clas Ohlson meddelade i samband med rapporten att det pausar butiksexpansionen i Norden utöver de hyreskontrakt som redan tecknats. Utöver denna inbromsning tror SEB nu att sju respektive tio butiker kommer att stänga 2018 och 2019, eller netto två respektive sex.

"Vi har justerat våra estimat för kostnader relaterade till butiksstängningar om 18-25 miljoner konor 2018-2019", skriver SEB.

Handelsbanken Capital Markets har en ökarekommendation sedan tidigare och här justeras riktkursen ner till 130 kronor (155).

"Clas Ohlsons beslut att satsa på nya tillväxtinitiativ i stället för att behålla sin historiska butiksexpansionstakt är, enligt vår mening, den rätta vägen att gå. Men det medför av naturliga skäl en ökad osäkerhet om en den framtida tillväxten och marknaden ser uppenbarligen beslutet som defensivt snarare än proaktivt", skriver banken.

Även Nordea Markets har sänkt riktkursen för Clas Ohlson, till 105 från 125 kronor, och upprepat rekommendationen sälj, något Direkt rapporterat om tidigare på torsdagen.

Vid 11-tiden noterades Clas Ohlson 1,7 procent ner till knappt 113 kronor.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom