Flygplats stoppar samtliga Dreamliner-flyg

Japans största flygbolag ANA stoppar nu hela sin flotta med Boeing 787 Dreamliners efter att ha upptäckt ett problem med planens motorer från Rolls-Royce. ANA har tagit beslut att ersätta en viktig del av motorn, skriver The Guardian.

– Vi är medvetna om situationen och arbetar med Rolls-Royce och ANA för att lösa eventuella problem som påverkar flygplan i drift, säger en talesperson för Boeing i Tokyo.

Att ANA nu låter planen stå på marken innebär att minst 350 flighter ställs in på inrikeslinjer i Japan fram till slutet av nästa månad.

ANA är världens största operatör av just Dreamliners. Inhemska konkurrenten Japan Airlines har däremot 30 stycken 787-plan, men de är utrustade med en annan motortyp.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.