Fokus på Fingerprint inför börsöppningen

2017-03-21 08:53 Direkt Affärsvärlden
Stockholmsbörsens klocka.

Stockholmsbörsen väntas inleda tisdagen i en oregelbunden tendens med en lätt dragning upp i likhet med de större aktiemarknaderna i Europa.

Fokus kommer utan tvekan ligga på Fingerprint som nu på morgonen levererat en rejäl vinstvarning. Bolaget drar tillbaka sin helårsprognos utan att lämna någon ny samtidigt som den föreslagna utdelningen slopas.

"Då de kortsiktiga utmaningarna förväntas fortgå under andra kvartalet kan Fingerprint Cards inte bekräfta bolagets kommunicerade prognos för intäkter och lönsamhet för helåret 2017", heter det i ett pressmeddelande.

I gårdagens USA-handel höll sig de större indexen kring nollan och i den efterföljande aktiviteten i Asien noterades överlag plustecken. Oljeterminerna har inlett dagen något upp medans basmetallerna överlag handlas ner.

Terminen för de större Europamarknaderna noterades klockan 8.45 mellan 0,1-0,3 procent upp. Förhandeln i Stockholm hos IG indikerade en uppgång på 0,1 procent.

I Morgonens övriga nyhetsflöde noteras att Ericssons styrelseordförande Leif Johansson uppgett för CNBC att han aldrig diskuterat ett samgående, eller en strukturaffär, mellan det svenska telekombolaget och amerikanska Cisco.

Även Lundin Petroleum är i blickfånget. En uppdatering kring Johan Sverdrupfältet visar att break-even för hela fältutbyggnaden nu är lägre än 25 dollar per fat. De totala resurserna i Johan Sverdrupfältet uppskattas till mellan 2,0 och 3,0 miljarder fat oljeekvivalenter, vilket är en upprepning av tidigare budskap.

Direkt Affärsvärlden

Premiumnyheter

Aktuellt inom