Folkpartiet vill byta namn till Liberalerna

Folkpartiet är inne i ett förnyelsearbete för att staka ut en liberal reformagenda.

 Som en del i förnyelsen har partistyrelsen beslutat att föreslå att partiet på landsmötet om några veckor byter namn till Liberalerna.

Det framgår av en artikel som skrivits av partiledare Jan Björklund med publicering på DN Debatt.

Den politiska förnyelsen uppges vara den största i partiets historia, där en globaliseringskommission och en välfärdskommission nu lägger grunden för framtidsagendan.

”Vårt landsmöte ska ta ställning till förslag om en ny bostadspolitik och en ny skattepolitik. Landsmötet ska även ta ställning till en modernare funktionshinderspolitik och nya förslag på jämställdhetsområdet, som bland annat lyfter utmaningar med hedersrelaterat våld och förtryck”, skriver Björklund.

”Av rädsla för att förknippas med främlingsfientlighet har alltför många avstått från att tala klartext om både hedersförtryck och islamistisk radikalisering i våra förorter. Vår uppgift är att bekämpa ofrihet och förtryck, oavsett var det förekommer”, fortsätter partiledaren.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco