Fondgurun: Köp råvaror

Trots att prisutsikterna för många råvaror ännu ser bleka ut så tror Mark Mobius, ordförande för Templeton Emerging Markets Group, att det är läge att positionera sig för en återhämtning.

När Mark Mobius, ett av de tyngsta namnen inom investeringar i tillväxtmarknader, tillfrågas av CNBC vad hans toppval för tillfället är blir svaret råvaror.

– Just nu är det råvaror, tro det eller ej, de är ordentligt i onåd, säger han.

Mellan juni 2014 och januari 2015 kollapsade oljepriset med över 50 procent, men nu verkar en viss stabilitet ha återkommit. Detta är något som Mark Mobius tar fasta på.

– Ingen vet vad som kommer att hända härnäst när det gäller den militära situationen i Mellanöstern, så olja är något man måste hålla ögonen på. Jag tror att det kommer en återhämtning, säger han.

Vad gäller järnmalmen så sjönk priserna ned till tioårslägsta tidigare i april, men Mobius tror även här på en korrigering. Han tror att prisnedgången kommer att tvinga flera mindre producenter att stänga ned, vilket kommer att ge en bättre jämvikt sett till utbud och efterfrågan.

– Efterfrågan på järnmalm och alla dessa råvaror kommer att fortsätta. Självklart har det varit en svacka nyligen, men den globala ekonomiska tillväxten fortsätter. Det här är bara temporärt, säger han.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.