Ford sänks till skräpstatus

Kreditvärderingsinstitutet Moody's sänkte sent på måndagskvällen sitt kreditbetyg för fordonskoncernen Ford.
Ford sänks till skräpstatus - ford-700_binary_6970965.jpg

Ford sänks från Baa3 till Ba1, det framgår av ett meddelande från Moody’s.

Det nya kreditbetyget ligger i det betygsintervall som brukar kallas ”non-investment grade”, eller skräpstatus.

Det nya betyget speglar ”de betydande operativa och marknadsmässiga utmaningar” som Ford står inför, motiverar Moody’s.

Kreditvärderingsinstitutet skriver vidare att Ford visserligen vidtar åtgärder för att komma till rätta med bolagets interna effektivitetsproblem, men implementeringen av dessa åtgärder kommer att ta tid och kommer dessutom ske samtidigt som efterfrågan mattas på flera större marknader. Dessutom är förändringstakten i branschen nu högre än någonsin, konstaterar Moody’s och pekar bland annat på övergången till eldrift, trenden mot självkörande fordon och nya tyngande utsläppsregler.

Beskedet om det sänkta kreditbetyget kom strax efter börserna i New York hade stängt på måndagen. Aktien i Ford handlades ned 3,3 procent i efterhandeln.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco