Förlust för Fingerprint

Fingerprint Cards rapporterar en minskad omsättning och ett negativt rörelseresultat för tredje kvartalet.
Förlust för Fingerprint - fingerprint-christian-fredrikson-700-1_binary_6844717.jpg

Fingerprint Cards, som tillverkar teknologi för fingertrycksavkänning, redovisar ett rörelseresultat om -3,4 miljoner kronor (7,0) för det tredje kvartalet 2019.

Bruttomarginalen uppgick till 23 procent (27).

Nettoomsättningen uppgick till 353 miljoner kronor (431).

Kassaflödet från den löpande verksamheten blev 59,5 miljoner kronor under kvartalet (203). Nettokassan ökade till 537 miljoner kronor, jämfört med 486 miljoner kronor föregående kvartal.

Fingerprint Cards intäktsutveckling under det tredje kvartalet påverkades av svagare försäljning inom Business Line Smartcards, Automotive & Embedded efter några starka kvartal.

Det framgår av delårsrapporten.

“Marknaden för biometri utanför mobilbranschen växer, men den är fragmenterad och är än så länge avsevärt mindre än smartphonemarknaden. Betydande variationer i efterfrågan från ett kvartal till ett annat kan därför förekomma inom detta område”, skriver vd Christian Fredrikson i delårsrapporten.

Försäljningen inom Business Line Mobile beskrivs däremot som “tillfredsställande”, och bolaget bedömer att det fortsatte att stärka sin marknadsposition inom kapacitiva sensorer.

“Efterfrågan från de kinesiska smartphonetillverkarna var fortsatt god, samtidigt som beställningar hänförliga till vår nya OEM-kund Samsung utvecklades väl. Betydande skiften i marknadsandelar bland OEM-kunderna skedde under kvartalet”, skriver Christian Fredrikson.

Kvartalets bruttomarginal låg i nivå med resultatet för det första och det andra kvartalet i år, men var fyra procentenheter lägre jämfört med det tredje kvartalet förra året. Den relativt sett lägre andelen intäkter utanför Business Line Mobile påverkade negativt. Dessutom har genomsnittspriset, asp, för kapacitiva sensorer fortsatt att minska.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.