Förlusten ökar för Lundin Petroleum

Oljebolagets rörelseresultat före av- och nedskrivningar sjönk mindre än väntat, men bolaget redovisar samtidigt en kraftigt ökad förlust före skatt.

Lundin Petroleum redovisar ett rörelseresultat före av- och nedskrivningar, ebitda, på 94 miljoner dollar (164) för det fjärde kvartalet 2015.

Det var bättre än förväntningarna för ebitda som låg på 11 miljoner dollar, enligt en analytikerenkät från SIX News/Inquiry Financial.

Rörelseresultatet (ebit) uppgick till -804 miljoner (-528), vilket kan jämföras med analytikernas förväntningar på -66 miljoner.

Bolagets nedskrivningar av olja- och gastillgångar uppgick till 737 miljoner och prospekteringskostnaderna uppgick till 68 miljoner dollar under kvartalet. Valutakursförlusterna uppgick till -129 miljoner dollar.

Analytikernas genomsnittsprognos för prospekteringskostnaderna låg på 92 miljoner dollar.

Resultatet före skatt blev -961 miljoner (-836). Det förväntade resultatet låg på -134 miljoner.

Nettoresultatet efter minoritet blev -493 miljoner (-436) eller -1,59 dollar per aktie (-1,41). Det förväntade nettoresultatet låg på -50 miljoner.

De totala intäkterna uppgick till 136 miljoner (135). Analytikerna förväntade sig en nivå på 158 miljoner.

Oljeproduktionen uppgick till 38.300 fat per dag under kvartalet (22.000).

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco