Förlusten ökar i HQ

HQ ökar förlusten i fjärde kvartalet 2015. Bolaget saknar fortsatt intäkter, i likhet med föregående år. Bolagets enda verksamhet är att bedriva utredningar och domstolsprocesser för skadestånds- och återvinningskrav.

Rörelseresultatet blev -6,0 miljoner kronor (-4,3). Resultatet före skatt och nettoresultatet uppgick till -5,9 miljoner kronor (-4,3), motsvarande -0,02 kronor per aktie (-0,02).

Likvida medel var 36,1 miljoner kronor (14,0) per den 31 december. Kassaflödet från den löpande verksamheten blev -30,1 miljoner kronor (-21,6) för helåret 2015.

HQ har i fjärde kvartalet lämnat in åtta yttranden och tre nya expertutlåtanden till Stockholms tingsrätt angående tvistemålen mellan bolaget och Mats Qviberg, KPMG med flera. I huvudinlagan lägger HQ fram argumenten för varför Mats Qviberg, KPMG med flera gjort sig skyldiga till grova fel och därför är skyldiga att betala skadestånd om cirka 5 miljarder kronor inklusive ränta.

HQ har i oktober 2015 vunnit bifall till att få ut handlingarna från Carnegie i civilmålen.

Styrelsens uppfattning är att det ytterligare kapitalbehovet för att genomföra förhandlingarna i tingsrätten uppgår till omkring 40 miljoner kronor.

Närmast inleds brottmålsförhandlingarna den 9 februari 2016 i tingsrätten och beräknas pågå till maj 2016.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG