Förlusten ökar i Leovegas

Resultatet faller för Leovegas men antalet deponerade kunder ökar kraftigt.

Det nyligen noterade mobilspelsbolaget Leo Vegas redovisar ett resultat före skatt på -2,8 miljoner euro (-0,6) för det andra kvartalet 2016.

Ebitda-resultatet kom in vid -2,5 miljoner euro (-0,5). Rörelseresultatet landade på -2,8 miljoner euro (-0,6).

Nettoresultatet var -2,7 miljoner euro (-0,6) och resultat per aktie blev -0,03 euro (-0,01).

Omsättningen var 31 miljoner euro i kvartalet (19).

Mobilspelsbolaget Leovegas noterade större marknadsföringsmöjligheter än vad bolaget räknat med vilket bidrog till att antalet deponerade kunder nästan fördubblades till cirka 110.000 under det andra kvartalet, jämfört med motsvarande period ifjol.

Det skriver bolagets vd Gustaf Hagman i delårsrapporten.

Vidare noterar Hagman att investeringarna i marknadsföring ökade kraftigt, vilket var i linje med vad som kommunicerades vid senaste kvartalsrapporten.

”Marknadsföring i relation till intäkterna ökade till 60,4 procent vilket var något högre jämfört med föregående år 58,6 procent, men var en stor ökning jämfört med det första kvartalet 42,3 procent”, skriver Hagman.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets