Förpackningsföretag överväger comeback på börsen

Nefab kan inom kort åter finnas på börsen. Det skriver Dagens Industri.

I mars i år övergav grundarfamiljen Nordgren/Pihl och riskkapitalfonden Nordic Capital börsplanerna, men nu överväger Nefab åter att gå till börsen. Enligt källor till DI är siktet inställt på en notering i oktober med Carnegie och SEB som rådgivare.

Enligt Nefabs ordförande Lars-Åke Rydh är inga beslut fattade ännu, men han säger att en börsnotering övervägs.

– Absolut, en notering är ett alternativ men inte det enda, säger han till DI.

För närvarande ägs Nefab till 60 procent av Nordic Capital. Vid en notering kommer riskkapitalbolaget emellertid att sätta punkt för sitt nu sjuåriga ägande. Grundarfamiljen Nordgren/Pihl avser dock vara kvar som huvudägare efter en notering.

Nefab var börsnoterat mellan 1996 och 2007. Hösten 2007 köpte Nordgren/Pihl samt Nordic Capital ut Nefab från börsen.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.