Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Första handelsdagen för Flexion Mobile

2018-06-13 08:02
Börsklockan på Stockholmsbörsen. Foto: All over press

Flexion Mobile, som börjar handlas på First North på onsdagen, erbjuder en alternativ distributionsplattform till App Store och Google Play för spel på det mobila operativsystemet Android.

Detta är tänkt att ske via kanaler som Amazon och Samsung. Därutöver kan spelutvecklarna få tillgång till distribution hos kinesiska Alibaba, japanska KDDI och koreanska Onestore.

Bolaget har valt att fokusera på den öppna marknaden utanför Google Play. Den marknaden anses vara värd 2 miljarder dollar. Flexion väntar sig att detta segment växer till att vara värt runt 5 miljarder dollar år 2021.

Företaget är baserat i London men grundat av svenskarna Jens Lauritzson, som är vd, och Per Lauritzson och duon är även är största ägare i bolaget med 27,1 procent. Grundarna anser att Sverige har erfarna investerare med stor förståelse för spel och teknik och vill därför lista sig i Stockholm. Näst största ägare är ordförande Carl Palmstierna med 8,7 procent. Han har en lång bakgrund på investmentbanken Goldman Sachs.

Under en niomånadersperiod fram till december 2017 omsatte bolaget 1,3 miljoner brittiska pund och gjorde en rörelseförlust på 0,4 miljoner brittiska pund. Bolaget har 35 anställda med verksamhet i London samt ett utvecklingskontor i Budapest.

Ingen nyemission genomförs i samband med listningen på First North. Flexion genomförde i februari en övertecknad nyemission på 68 miljoner kronor genom investerarnätverket Blasieholmen Investment Group till kursen 8:30 kronor per aktie. Kapitalet ska användas till att snabba på den internationella expansionen då Flexion redan har distributionsavtal med Amazon och Samsung.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom