Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Fortsatt bra drag på smålistorna

2016-07-04 10:14

Det fortsätter att vara bra tryck i noteringarna av småbolag. Aktietorget satte under midsommarveckan rekord i antalet noteringar på en vecka. Totalt noterades det fem bolag, vilket var nytt rekord för den 18 år gamla noteringsplatsen.

I förra veckan hade grannen i huset på Mäster Samuelsgatan i Stockholm sin bästa noteringsvecka sedan år 2005. NGM-börsen meddelade marknaden under Brexit-veckan att fyra nya bolag kommer att ta plats och att en obligation skall noteras på derivatbörsen NDX.

Formellt rör det sig om Quartiers Properties, A Uni-light Led, Gold Town Games och Computer Innovation I Växjö vilka samtliga skall noteras på Nordic MTF. NGM-börsens vd Roger Peleback uppger i en kommentar att klimatet är hektiskt och att han hoppas på fler nynoteringar under hösten.

Det finns dock en vecka som matchar. Det var i vecka två för elva år sedan, 2005, då inte mindre än fyra företag noterades på NGM på en vecka. Den gången var det GuideLine Technology, Chemel, Polyplank och Betting Promotion som tog plats i listorna.

Affärsvärlden Finwire

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom