Fortsatt förlust för Aerocrine

Nettoomsättningen steg rejält för Aerocrine samtidigt som bolaget redovisar en förlust på 61 miljoner kronor före skatt.

Aerocrine redovisar ett resultat före skatt på -61 miljoner kronor (-59) för det fjärde kvartalet 2014.

Rörelseresultatet blev -38 miljoner kronor (-52) och resultat efter skatt var -61 miljoner kronor (-59).

Nettoomsättningen uppgick till 50 miljoner kronor (36), vilket var en ökning med 41 procent. Justerat för valutaförändringar ökade nettoomsättningen med 31 procent.

”Som jag har nämnt under årets gång fokuserar vi på att öka omsättningen samtidigt som vi är mer kostnadseffektiva. Förutom globaliseringen av vissa funktioner och minskningen av det totala antalet anställda med 14 procent jämfört med samma tidpunkt förra året har vi aktivt positionerat bolaget för stabilitet inom nyckelområden som Europa och Global Research-verksamheten”, kommenterar bolagets vd Scott Myers i bokslutet.

Fokus framgent ligger samtidigt på områden som är av strategiskt intresse, exempelvis USA, Japan och Kina, uppger bolaget.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco