Fortsatt förlust för NSP

Nordic Service Partners redovisar ett resultat efter finansnetto på -4,4 miljoner kronor (-5,3) för det första kvartalet 2014.

Rörelseresultatet var -1,8 miljoner kronor (-2,8) och ebitda var 7,4 miljoner kronor (6,7).

Nettoresultatet uppgick till -4,1 miljoner kronor (-4,9), motsvarande -0,38 kronor per aktie (-0,46).

Nettoomsättningen ökade med 0,6 procent procent till 180 miljoner kronor (179).

Nordic Service Partners (NSP) skriver i kvartalsrapporten att bolaget arbetar intensivt med att hitta bra lägen för KFC- och TGIF-restauranger. Företagets vd Morgan Jallinder spår att de första öppningarna blir i början av 2015.

NSP bedömer att ett normalresultat för en KFC-restaurang är ”likvärdigt eller högre” än för en jämförbar Burger King-restaurang. Initialt är dock uppstartskostnaderna högre.

Företaget ska även öppna sin största Burger King-restaurang i Danmark i början av juni 2013.

Morgan Jallinder ser allmänt positivt på expansionsmöjligheterna framöver.

”Avslutningsvis kan jag konstatera att vi har en välfylld pipeline med  potentiella lägen och vi ser redan att vi med KFC och TGIF i portföljen har blivit än mer intressanta för fastighetsägare samtidigt som våra expansionsmöjligheter ökat väsentligt”, skriver NSP:s vd Martin Jallinder.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets