Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Fortsatt nedgång på Stockholmsbörsen

2014-06-25 12:55

Nedgången på Stockholmsbörsen tilltog successivt på onsdagen. USA-börserna försvagades i den sena handeln i går kväll svensk tid efter ökad oro gällande utvecklingen i Irak.

Misen Energy handelsstoppades efter uppgifter om att bolaget har kontroll över en stor del av Ukrainas gastillgångar.

SIX Generalindex var klockan 13.33 ned med 0,7 procent till 433 och OMXS30-index sjönk 0,8 procent till 1.389. Omsättningen var 4,4 miljarder kronor på Stockholmsbörsen och 6,3 miljarder inklusive de alternativa handelsplatserna Bats, Burgundy, Chi-X och Turquoise.

"Vi har positiva utsikter för aktier som tillgångsslag, men i det kortsiktiga perspektivet är de ledande USA-börserna i behov av en paus. En fortsatt rekyl i USA för att vädra ur det överköpta kommer spegla av sig på den svenska börsen och investerarna kommer använda ökade oroligheter i Irak som anledning för att ta hem lite spelmarker från bordet", skrev IG Markets i ett marknadsbrev.

Bland de mest handlade aktierna sjönk H&M 0,2 procent, SCA var ned 2,1 procent medan TeliaSonera gick fram 0,3 procent.

Misen Energy handelsstoppades efter att ha stigit 32 procent fem minuter in i handeln efter att Expressen kommit över hemliga dokument som visar att bolaget i hemlighet tagit kontroll över en stor del av Ukrainas gas- och oljetillgångar.

Enligt tidningens beräkningar är gasen värd 218 miljarder dollar med nuvarande europeiska gaspriser. Tidningen uppger sig ha kommit över hemliga dokument som visar att Misen har kontroll över gasen i 20 års tid.

"Expressen brukar ju inte direkt vara ett nyhetsmedium för finansiella nyheter varför vi blev minst sagt överraskade av artikeln. Oavsett sanningshalten tycker vi att morgondagens händelser är värda att notera", kommenterar Remium i ett marknadsbrev.

Invisio fick på onsdagen en order från ett Nato-land på ett antal enheter av kommunikationssystemet Invisio V60. Det totala värdet på dagens order är 21 miljoner kronor och produkterna kommer att levereras under andra halvåret 2014.

Invisios liggande prognos är intäkter på 120 miljoner kronor 2014 och ett positivt resultat. 2013 omsatte bolaget 83 miljoner kronor.

"Vi ser redan nu med de order som tagits att vi kommer nå den prognosen. Sen hoppas vi givetvis på fler affärer under återstoden av året", sade Invisios vd Lars Højgård Hansen till SIX.

Aktien sköt upp 5,9 procent till 10,85 kronor.

Drug Delivery-bolaget Orexo uppgav att data från en klinisk fas III-studie visar att Zubsolv är lika effektiv som Suboxone för behandling av opiatberoende trots en 29 procent lägre dos. Aktien ökade 6,2 procent.

Net Entertainment tecknade sitt första avtal för landsbaserade spelmaskiner. Avtalet tecknades med Englandsbaserade William Hill och är ett komplement till bolagens befintliga partnerskap. William Hill är den största aktören i Storbritannien med 2.300 vadslagningskontor och det är även där som Net Entertainments spel kommer att vara tillgängliga inom en snar framtid. Aktien steg 1,6 procent till 155,50 kronor.

Affärsvärlden rekommenderade köp av Intrum Justitia, Mycronic och Svedbergs. Aktierna noterades +0,2, +6,8 respektive +11 procent.

Affärsvärlden SIX

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom