Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Fortsatt nedgång på USA-börserna

2019-05-09 07:42
Foto: imago stock/IBL

De ledande börserna i New York handlades generellt sett lägre under onsdagen, efter att ha tappat styrka under den avslutande handelstimmen.

Indexen fick ett lyft på eftermiddagen i spåren av uppgifter från Trump-administrationen om att regeringen ska ha fått indikationer på att Kina vill teckna ett handelsavtal. På det fortsatta handelstemat meddelade Kinas handelsdepartement att motåtgärder är att vänta om USA går vidare med planerade tullhöjningar.

Vid stängning var Dow Jones storbolagsindex upp marginellt till 25.967. Det bredare S&P 500 tappade 0,2 procent till 2.879 medan tekniktunga Nasdaq Composite sjönk 0,3 procent till 7.943.

Sektorvis steg hälsovård 0,2 procent medan kraft var ned 1,4 procent.

Tidigare på onsdagen rapporterade Reuters att Kina ska ha sänt ett meddelande till Washington innehållande systematiska ändringar i det omfattande utkastet till handelsavtal mellan länderna, vilket enligt USA var oacceptabelt.

På bolagsfronten gjorde nättaxitjänsten Lyft en förlust på 1,14 miljarder dollar under första kvartalet, men uppgav även att 2019 väntas bli det resultatmässigt svagaste året som sedan ska följas av förbättringar. Aktien tappade nära 11 procent.

Spelförläggaren Electronic Arts överträffade marknadens förväntningar med ett kvartalsresultat på 1:31 dollar per aktie, jämfört med förväntade 0:98 dollar. Bolaget lämnade dessutom intäktsprognoser för helåret som var starkare än väntat. Gamingaktien svarade med att lyfta 1,2 procent.

Walmart försvagades med 1,0 procent sedan bolaget meddelat att den tillåtna åldern för att köpa cigaretter höjs till 21 år.

US Steel fått en sänkt rekommendation av UBS, som tagit ned aktien till sälj från neutral. Motiveringen är att banken räknar med tappade marknadsandelar för stålbolaget under kommande år. US Steel var ned 6,2 procent.

Intäkterna för Match Group, bolaget bakom nätdejtingtjänster som Match, Tinder, Hinge och OK Cupid, ökade med 14 procent under årets första kvartal och bland tjänsterna stod Tinder för en stor del av ökningen. Match var upp 12,4 procent.

TripAdvisor fick ett svalare mottagande efter sin rapport och aktien var ned 11,4 procent.

Amerikansk tioårig statspappersränta var upp 2 punkter vid 2,48 procent.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom