Fortsatt nedgång väntas på USA-börserna

USA-terminerna pekade på torsdagen mot ännu en öppning med sjunkande noteringar.
Fortsatt nedgång väntas på USA-börserna - trader-wall-street-700_binary_6953831.jpg

Den dagliga utvecklingen i handelskonflikten mellan USA och Kina stod fortsatt i fokus. Vid ett massmöte på onsdagskvällen sade USA:s president Donald Trump att Kina “brutit avtalet”, med hänvisning till de pågående handelssamtalen mellan länderna. Därmed växte återigen oron över att länderna inte ska komma överens innan de föreslagna nya tullarna träder i kraft natten till fredag.

“Vi tror att kinesiska företrädare kommer att försöka skjuta på fredagens tullhöjning, med målet att fortsätta samtalen om lämpliga nivåer för utfästelser inom nyckelområden. Men marknadsreaktionen de senaste dagarna ger Trump ett visst utrymme att bibehålla en aggressiv ton”, skrev Raymond James politikanalytiker Ed Mills i en kommentar enligt CNBC.

Cirka 45 minuter före öppning var terminerna för Dow Jones industriindex, S&P 500 och Nasdaq 100 ned i närheten av 1 procent vardera.

Före öppning kom statistik som visade att antalet nyanmälda arbetslösa var 228.000 i förra veckan, vilket var aningen fler än väntade 220.000.

USA:s underskott i handelsbalansen i mars var 50 miljarder dollar, marginellt mindre än förväntade 50,2 miljarder enligt Reuters enkät, medan producentpriserna i april steg 0,2 procent vilket var enligt förväntningarna.

Walt Disneys justerade vinst för det andra kvartalet i bolagets räkenskapsår var 3 cent högre än förhandsförväntningarna. Mediebolaget uppgav i rapporten även att det såg tillväxt i tjänsten Hulu, där Disney är huvudägare. Aktien stärktes en halv procent i förhandeln.

Processortillverkaren Intel backade på onsdagen 2,5 procent sedan bolaget förutspått en blygsam vinsttillväxt för de kommande tre åren och en marknadsandel på endast 28 procent år 2023. Efter beskedet har aktien sänkts till market perform, från outperform, av BMO. Intel såg ut att fortsätta nedåt och var drygt 3 procent lägre i förhandeln.

Kryssningsresebolaget Norwegian Cruise Lines överträffade analytikernas estimat med sitt resultat för det gångna kvartalet och även intäkterna var högre än väntat. Den globala efterfrågan på kryssningar är robust, enligt bolaget. Aktien var upp ett par procent före öppning.

Roku, som tillverkar mediaspelare, lyfte nära 10 procent före öppningen. Bolaget visade minussiffror för årets första kvartal, men förlusten var mindre än analytikerna räknat med och Roku lämnade dessutom en prognos för innevarande kvartal som framstod som optimistisk.

Varuhuskedjan Nordstrom har sänkts till neutral från outperform av Wedbush, som ser oroväckande tecken på omfattande reor och avtagande försäljning. Nordstrom handlades ett par procent lägre före öppning.

Efter torsdagens stängning väntas rapporter från bland andra Synaptics, News Corp, Dropbox, Sonos, Symantec och Eastman Kodak.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience