Fortsatta nedgångar på Asienbörserna

Asiatiska aktier och kinesiska terminer fortsatte ned på tisdagen och Japan ser ut att få sin sämsta tvådagarsutveckling sedan i augusti då handelsoron hämmade riskaptiten.
Fortsatta nedgångar på Asienbörserna - asien-pil-tokyo-ned-700_binary_6969129.jpg

Marknaden i Sydkorea föll rejält efter att landet återvände från nyårsfirandet. Den kinesiska yuanen stabiliserade sig samtidigt efter måndagens skarpa nedgång.

Hongkongmarknaderna planeras i nuläget att återöppna på i morgon onsdag, efter nyårsfirandet, medan det senaste från Kina är att fastlandsbörserna öppnar på måndag.

Mäklarfirmor bör råda investerare att bedöma coronaviruset ”rationellt”, sade Chinas finansinspektion i ett uttalande på tisdagen.

”Riskaptiten kommer sannolikt inte förbättras förrän vi börjar få nyheter om att viruset är under kontroll. Till dess kommer avsaknaden av positivt nyhetsflöde hålla investerare på defensiven”, sade DBC Group Holdings strateger i ett nyhetsbrev.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets