Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Fortsatta nedgångar på Asienbörserna

2020-01-28 08:01
Foto: Johan Hallnäs / TT

Asiatiska aktier och kinesiska terminer fortsatte ned på tisdagen och Japan ser ut att få sin sämsta tvådagarsutveckling sedan i augusti då handelsoron hämmade riskaptiten.

Marknaden i Sydkorea föll rejält efter att landet återvände från nyårsfirandet. Den kinesiska yuanen stabiliserade sig samtidigt efter måndagens skarpa nedgång.

Hongkongmarknaderna planeras i nuläget att återöppna på i morgon onsdag, efter nyårsfirandet, medan det senaste från Kina är att fastlandsbörserna öppnar på måndag.

Mäklarfirmor bör råda investerare att bedöma coronaviruset "rationellt", sade Chinas finansinspektion i ett uttalande på tisdagen.

"Riskaptiten kommer sannolikt inte förbättras förrän vi börjar få nyheter om att viruset är under kontroll. Till dess kommer avsaknaden av positivt nyhetsflöde hålla investerare på defensiven", sade DBC Group Holdings strateger i ett nyhetsbrev.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom