Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!
Vad trevligt att du vill logga in. Vi ser att du inte har ett aktivt konto. Var vänlig kontakta kundtjänst: 0770-457 102

Fortsatta uppgångar väntas på USA-börserna

2017-08-15 15:30
Wall Street. Foto: All over press

USA-börserna går mot sin tredje positiva handelsdag i rad på tisdagen.

Återigen ser investerarna lättade spänningar i relationerna mellan USA och Nordkorea sedan landet valt att dra tillbaka sitt hot om ett missilangrepp på ön Guam i Stilla havet, där USA har flera baser.

Även om Nordkoreas ledare Kim Jong Un beslutat sig för att inte genomföra ett missilangrepp mot Guam varnade han dock för att han kan komma att ändra sig "om jänkarna envisas med sina extremt farliga och hänsynslösa handlingar".

"Det kommer att vara svårt för marknaderna att till fullo återfå sin balans tills vi har kommit ur det här mellanmånadsfönstret utan några provokationer", uppgav Deutsche Banks strateger enligt en analys som Marketwatch tagit del av.

Trots marknadsrörelserna under augusti ligger skräckindex, VIX, fortsatt i fas för att visa sina minsta dagsrörelser sedan 2009 över ett helår.

Detaljhandeln i USA under juli steg med 0,6 procent jämfört med närmast föregående månad. Utfallet överträffade förväntningarna om en ökning på 0,3 procent, enligt Bloomberg News sammanställning.

Importpriserna för den senaste månaden steg som väntat med 0,1 procent.

Hemförbättraren Home Depot har höjt sin prognos för andra gången det här året i samband med att rapporten för det andra kvartalet visade på ett bättre resultat än förväntat. Resultatet för året väntas komma att förbättras med 13 procent jämfört med tidigare bedömning om 11 procents förbättring. Aktien svarade med en uppgång på 0,8 procent i förhandeln.

TJX följde i spåren av Home Depot och höjde också sin prognos. Detaljhandelsbolagets resultat per aktie för helåret väntas nu komma in i intervallet 3,89 till 3,93 dollar gentemot tidigare prognosintervall från 3,82 till 3,89 dollar.

Warren Buffets investmentbolag Berkshire Hathaway flaggade sent på måndagen för att det sålt hela sitt innehav i General Electric. Minskade positioner ska även ha tagits på IBM, Costco Wholesale, Sirius XM Holdings. I Synchrony Financial ska Berkshire Hathaway ha tagit en ökad position.

VF, som är moderbolag till varumärken som North Face och Timberland, har kommit överens om ett förvärv av Williamson-Dickie Manufacturing för 820 miljoner dollar kontant.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom