Fransk miljardär går in som ägare i private equity-firma

Private equity-firman Warburg Pincus har fått den franske miljardären och ägaren till holdingbolaget Fimalac, Marc Ladreit de Lachariere, som ny ägare.

Det står klart efter att Lachariere plockat upp en aktiepost på fem procent i en av USA:s äldsta private equity-firmor, skriver Financial Times.

I samband med affären övergår Lachariere till att bli en senior strategisk partner inom Warburg Pincus, enligt bolagets korrespondent Joseph Cotterill.

Lachariere har också åtagit sig att investera i framtida Warburg-fonder, sade Cotterill.

Enligt en talesman för Warburg Pincus tänker bolaget använda kapitalinjektionen för investeringar i de egna fonderna. Några planer om en börsnotering av Warburg Pincus är däremot inte aktuella, tillade talesmannen.

Fimalac ägde för inte länge sedan hälften av aktierna i kreditvärderingsinstitutet Fitch Ratings, innan man valde att minska innehavet med 30 procent genom en försäljning till Hearst Corporation i slutet av förra året.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets