Fredrik Reinfeldt blir seniorrådgivare på BofA-ML

2016-03-15 10:15 Affärsvärlden SIX
Statsminister Fredrik Reinfeldt anländer för en intervju i P1 under Moderaternas dag under Almedalsveckan i Visby. Foto: Janerik Henriksson / TT

Bank of America Merrill Lynch har utnämnt Fredrik Reinfeldt till seniorrådgivare för Bank of America Merrill Lynchs verksamhet i Europa, Mellanöstern och Afrika, även kallat EMEA-regionen.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Fredrik Reinfeldt är en av Europas mest respekterade politiker på senare år. Han kommer att bidra med unika insikter för våra kunder och för våra kollegor. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med honom när vi nu fortsätter att utveckla vår framgångsrika verksamhet i EMEA-regionen", kommenterar Johan Lustig, chef för Nordic Corporate och Investment Banking på Bank of America Merrill Lynch, i pressmeddelandet.

Fredrik Reinfeldt var Sveriges statsminister mellan 2006-2014 och ordförande för det Europeiska rådet år 2009. I februari 2016 blev Fredrik Reinfeldt vald till ordförande för Extractive Industries Transparency Initiative, en global standard som främjar ett ansvarsfullt och transparent nyttjande av naturresurser.

Affärsvärlden SIX

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom

Bostad & fastighet

Alla Tjänstebilar

ANNONS