Fredrikson: "Överloppslager" på 80 miljoner enheter

2017-04-20 16:27 Direkt Affärsvärlden
Christian Fredrikson. Foto: FPC

Det finns för närvarande ett "överloppslager" på cirka 80 miljoner sensorer ute i Fingerprints leveranskedja.

Det bedömde vd Christian Fredrikson i sitt anförande vid årsstämman, som ett mått på hur stort lager det är som behöver betas av genom så kallad "de-stocking", och som har byggts upp fram till att biometribolaget såg sig föranlett att vinstvarna tidigare i år.

Som jämförelse sade han att Fingerprint Cards säljer cirka 1 miljon sensorer per dag. Det uppbyggda lagret motsvarar därmed cirka 80 dagars, eller nästan tre månaders, försäljning - därav prognoserna om klart lägre försäljning under årets första kvartal jämfört med samma period i fjol.

Sedan den stora lageruppbyggnaden uppdagades har Fingerprint Cards intensifierat sin dialog med "OEM:er", mobiltelefontillverkare, sade Christian Fredrikson också.

Enligt boken "Fingerprint - The Story" förekom fenomenet med lageruppbyggnad hos Fingerprints kunder, och en omsättning som därför stärktes på kort sikt men sedan gick tillbaka, även år 2012. I sitt anförande beskrev vd:n, som tillträdde i augusti 2016, det emellertid som en för bolaget ny företeelse.

Direkt Affärsvärlden

Premiumnyheter

Aktuellt inom