Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Fyra aktieråd från Affärsvärlden

2017-11-30 09:42

Köp teknikkoncernen Sdiptech men vänta med serviceleverantören Coor, kommunikationsutrustningsbolaget Invisio och bilservicekedjan Mekonomen. Det råder Affärsvärlden i veckans nummer, som publicerades digitalt på onsdagen.

Affärsvärlden ser medelhög till hög lönsamhet för flertalet Sdiptech-förvärv. Detta trots den kortsiktiga negativa bostadsöverhettningen, som drabbar nyinstallation, service, underhåll och renoveringar. Förvärvspriserna har stannat på 6 gånger ebita i snitt, och tidningen ser ingen stigande pristrend. Sdiptech, som har för avsikt att köpa fem bolag, kommer se en tydlig kursdrivare när dessa förvärvas.

Läs mer här.

Coor lockar med stabil tillväxt och god direktavkastning. Aktien har stigit med 16 procent under det senaste halvåret, medan konkurrenter backat 12 procent i snitt. Affärsvärlden ser samtidigt risker med Coor, bland annat gällande ett sämre konjunkturläge.

Läs mer här.

Även om det långsiktiga caset är intakt bedömer Affärsvärlden att det är pausläge i Invisio givet den höga värderingen. Om börsen börjar surna till på allvar är små tillväxtbolag med höga nyckeltal extra riskfyllda. Rekylen kan därför bli ganska betydande.

Läs mer här.

Affärsvärlden väntar en försiktig förbättring för Mekonomen under kommande år. Bolaget har avvecklat rörelsen i Danmark som medfört förluster i drygt 10 år. Däremot var den senaste kvartalsrapporten en besvikelse, vilket fick aktien att falla tillbaka 15 procent.

Läs mer här.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom