Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Fyra budgetmotioner från Alliansen

2015-04-08 06:15
Alliansens partiledare Anna Kinberg Batra (M), Annie Lööf (C), Jan Björklund (FP) och Göran Hägglund (KD). Foto: Henrik Montgomery / TT

Allianspartierna kommer att lägga fram var sin budget som svar på regeringens budgetproposition och samma sak kommer att ske till hösten.

Man kommer ändå att gå fram med ett gemensamt valmanifest inför nästa val. Det skriver partisekreterarna på DN Debatt i dagens tidning.

Oppositionspartierna kritiserar även regeringens besked om att se över överskottsmålet och uppger att man inte kommer att acceptera ett ensidigt agerande.

"Vi menar att ansvar för ekonomin lägger grunden för alla andra viktiga prioriteringar och det kan därmed inte kompromissas med", skriver allianspartiföreträdarna.

Oppositionen varnar också för att man är redo att väcka misstroendevotum i fall som inte omfattas av decemberöverenskommelsen, DÖ.

"Den nuvarande, svaga regeringens första halvår med brutna vallöften, vänsterkompromisser och passivitet inför viktiga framtidsutmaningar visar tydligare än någonsin på vikten av att vara förberedd om man gör anspråk på att förvalta människors förtroende och leda Sverige", skriver partisekreterarna.

Affärsvärlden SIX

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom