Fyra huvudproblem för Europas affärsbanker

Kreditvärderingsföretaget Standard & Poors förväntar sig att trenden med fallande vinstmarginaler i Europas affärsbanker fortsätter de närmsta åren. Samtidigt förväntas bankerna klara av de nya svårigheterna som uppkommit. Det framgår av ett pressmeddelande.

Standard & Poors ser fyra huvudproblem som Europas affärsbanker måste tackla framöver.

Det första är det förslaget till en global standard på automatiskt utbyte av skatteinformation i slutet av 2015.

Det andra är att S&P spår att övriga myndighetskrav skärps ytterligare vilket ökar bankernas komplexitet, vilket i sin tur resulterar i materiella investeringar i riskhantering och infrastruktur för regelefterlevnad som driver upp kostnaderna.

För det tredje väntas också konkurrensen i sektorn öka ytterligare vilket resulterar i än lägre marginaler. Bankkunderna väntas också bli mindre lojala och ställa högre krav.

”Vi anser dock att bankerna klarar av de nya villkoren, vilket våra kreditbetyg indikerar”, säger Dirk Heise, kreditanalytiker vid S&P, enligt pressmeddelandet.

Standard & Poor tror bland annat att affärsbankerna kan generera tillväxt på utvecklingsmarknader såsom Sydostasien.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco