Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Fyra köpråd från Affärsvärlden

2016-06-22 07:15
Affärsvärlden, nummer 25, 2016.

Affärsvärlden rekommenderar köp av verkstadskoncernen VBG, e-handelsbolaget Qliro, laboratorieteknikbolaget Cellavision och vårdbolaget Capio.

VBG har fallit 35 procent från toppnivåerna våren 2014, och tidningen anser att det är en överreaktion som skapat ett bra läge att investera i ett kvalitetsbolag.

"Risken i aktien ter sig klart hanterbar givet att aktien redan fallit kraftigt och värderas lågt på en normaliserad marginal, att bolaget har god lönsamhet och en historik av god kostnadskontroll, samt att balansräkningen är urstark. Aktien passar utmärkt i en långsiktig portfölj. Köp", skriver tidningen.

Gällande Qliro anser tidningen att bolaget har mycket att bevisa, men Affärsvärlden tror trots det på deras strategi att renodla verksamheten mot finansiella tjänster och en marknadsplats.

Året har börjat bra för Cellavision, men aktien har ändå backat sedan årsskiftet. Det har skapat ett bra köpläge anser tidningen.

"På våra prognoser handlas aktien till ev/ebit 16 i år och 14 nästa år. Det är ingen fyndvärdering, men samtidigt inte dyrt givet potentialen och den relativt låga risken. Det finns dessutom en uppköpspotential i aktien då efterfrågan på höglönsamma nischade produktbolag är god. Köp med riktkurs 67 kronor, motsvarande ev/ebit 17 på 2017 års prognos", skriver Affärsvärlden.

Slutligen räknar Affärsvärlden med relativt svag tillväxt för vårdbolaget Capio med vinstmarginaler på dagens nivåer.

"Capios aktier handlas till p/e-tal kring 14 för i år och nästa år, vilket varken är dyrt eller billigt. Lockar gör samtidigt att branschen står inför en konsolidering som Capio har för avsikt att delta i. Gör som insynspersonerna i bolaget. Ingen har sålt utan de har tvärtom stadigt köpt på sig aktier sedan förra sommaren. Riktkurs 65 kronor på ett års sikt", skriver tidningen.

Affärsvärlden SIX

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom