Fyra köpråd från Börsveckan

Köp Hexagon, Mycronics, Bulten och kanske Sensys. Avvakta Cybaero, Imint och Getinge. Sälj Garo och avstå Elverket. Så lyder råden i tidningen Börsveckans senaste nummer.

Mycronics maskiner monterar kretskort. Med rekordförsäljning har aktien fördubblats i värde på ett år och handlas nu för omkring 100 kronor. Börsveckan sätter riktkursen 125 kronor utifrån välfylld orderbok, höga marginaler, växande eftermarknad och förvärvsutrymme.

Trafiksäkerhetsspecialisten Sensys aktie har i stället tappat omkring 40 procent. Ett ”hyggligt köpläge” för den riskvillige. En attraktiv värdering om omsättningen lyfter – vilket kan dröja, enligt Börsveckan.

Breda Hexagon får ett köpråd med omdömet att ”ett bra bolag blir nästan alltid en bra placering”. Direktavkastningen är låg men delar av verksamheten går mycket bra och problemen handlar mest om en svag oljemarknad. En solid balansräkning öppnar för förvärv.

I Garo, som gör produkter för elinstallation, är det dags att ta hem vinsten anser redaktionen och ger rådet sälj. Värderingen är dyr och tillväxten ser ut att vika, ”ett typiskt fall då bolag och aktie skiljer sig åt”.

Värderingen av medicinteknikbolaget Getinge tar inte nog hänsyn till osäkerheten efter vd-bytet och om produktionen i Hechingen. Rådet blir att avvakta.

Bulten gör fästelement till fordonsindustrin. Vinsttillväxt, stark balansräkning och ett lågt p/e i sektorn ger köpråd med riktkursen 105 kronor. Börsveckan framhåller även direktavkastningen.

Drönartillverkaren Cybaero har förutsättningar för tillväxt på lång sikt, men konkurrensen är hård. Om leveranserna kommer i gång kan finanserna räddas. Kostnaderna har minskat för utveckling men ökat för marknadsföring och tester. Eventuella vinster dröjer flera år. Avvakta!

Imint optimerar mobilvideo i realtid, men har också konkurrens. Likt Cybaero finns kundavtal, men intäkterna dröjer. Börsveckan kommer fram till att Imint behöver erövra en avsevärd marknadsandel och en nyemission skulle inte överraska. Rådet blir att avvakta.

Begränsad handel i väderberoende Elverket Vallentuna betingar likviditetsrabatt. Det blir inte lätt att sälja aktien. Tillväxtpotentialen är begränsad. Börsveckan avstår.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets