Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Fyra köpråd från Börsveckan

2017-04-03 08:01
Foto: All over press

Köp Tethys Oil, DistIT, Alcadon och Husqvarna, skriver Börsveckan i veckans nummer, medan tonläget är mer försiktigt för Alimak.

Motiveringar:

* Oljepriset förblir en osäkerhetsfaktor, men med bolagets låga produktionskostnader framstår Tethys Oil som attraktivt värderat givet dagens oljeprisnivåer. Aktien får köpråd.

* IT-distributören DistIT växer fint och med stigande lönsamhet. Storägaren Stefan Charette köper aktier och värderingen är försiktig, skriver Börsveckan som ser ett köpläge.

* Samme storägare köper aktier i Alcadon, "men risken är lite högre än normalt och handeln i aktien ganska tunn". P/E-talet 12,2 för 2017 betecknas dock som köpvärt, och baseras på ett estimat om 10-procentig omsättning i år med en oförändrad rörelsemarginal på 11,3 procent.

* Husqvarna har medvind, och den fina lönsamhetstrenden väntas bestå, "och med den lär även aktiekursen trenda norrut", anser Börsveckan. Direktavkastningen på 3 procent är inte särskilt anmärkningsvärd, men kombinerat med kurspotentialen ger det ändå en attraktiv totalavkastning, och ett köpråd utfärdas.

* Finska hissbolaget Kones tjänsteverksamhet får tummen upp av Börsveckan, som ser svagheten i Kina som en temporär bromskloss.

* I bygghissbolaget Alimak ser Börsveckan en "lugnare kursresa framgent", och på konsensusestimaten för 2018 lämnar värderingsmultiplarna "ingen jättestor uppsida".

* Börsveckan rekommenderar även att teckna aktier i gymkedjan Actic, vars anmälningsperiod löper till 5 april.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom