Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Fyra spekulanter på Skrindan

2009-03-11 09:25

Fyra advokatbyråer har anmält intresse att delta i den auktion som Carnegie ordnar på Skrindan nästa vecka.

Fyra advokatbyråer, och fler nyhetsredaktioner än så, har anmält intresse av att delta i den auktion som Carnegie planerar att hålla nu på tisdag för att sälja finansmannen Maths O Sundqvists Skrindan.

Enligt Andreas Koch, informationsansvarig vid Carnegie, finns fyra advokatbyråer anmälda som har anmält sitt intresse innan den stipulerade tiden löpte ut natten till onsdag.

Om advokatbyråerna är anmälda som ombud för spekulanter, eller om de anmält intresse för egen räkning, känner inte Carnegie till.

Det går dock att räkna med att de fyra representerar spekulanter.

Vilka de fyra byråerna är vill Carnegie inte offentliggöra ännu.

Auktionen kommer att hållas 17 mars 2009 och auktionsförrättare är advokaten Peter Thörngren. Enligt informationen i det informationsmaterial som har delats ut till intressenter kan också Carnegie eller Carnegie närstående bolag komma att bjuda vid auktionen.

Lägsta bud uppges vara 25 miljoner kronor.

Skrindan, som är Maths O Sundqvists förvaltningsbolag, säljs i vad som beskrivs som ”befintligt skick”. Avsikten med bankens åtgärd är att Carnegie ska få tillbaka hela eller delar av det lån som banken har gett till Maths O Sundqvist.

Calle Froste

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom