Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

GE stiger på Wall Street efter kraftig nedskärning

2017-12-07 16:36
Foto: David Bebber/IBL

De ledande börserna i USA sökte sig försiktigt uppåt när handeln började på torsdagen. De ledande indexen öppnade samtliga på plus.

Skattereformen och budgetförhandlingar var fortfarande stora frågor för investerarna i USA och förhoppningar fanns om att man rörde sig mot ett slutligt skatteförslag. Målsättningen är att anta ett gemensamt förslag senast den 22 december. President Donald Trump skulle under torsdagen möta ledare för kongressen för att förhandla fram en långsiktig utgiftsbudget för att undvika en federal nedstängning.

På onsdagskvällen bekräftade Donald Trump att landet erkänner Jerusalem som Israels huvudstad, i stället för som tidigare Tel Aviv, trots varningar om att beslutet kan försvåra fredsprocessen i området.

Omkring klockan 16.20 på torsdagen hade Dow Jones industriindex stigit 0,2 procent till 24.197 och det bredare S&P 500 hade klättrat 0,1 procent till 2.632. Nasdaqs kompositindex gick starkast och noterades 0,3 procent högre på 6.799.

Även i Europa noterades de flesta ledande index på torsdagen till oförändrade nivåer eller på små plus. Uppåt var det också på oljemarknaden, där terminerna för WTI-oljan och Brent hade stigit med strax under 1 procent. Även en majoritet av basmetallerna uppvisade något stigande priser, med undantag för bly och tenn.

Inom S&P 500 i New York var industri, IT och råvaror starka sektorer, medan hälsovård, dagligvaror och kraft gick svagare.

På aktiefronten handlades Lululemon upp 8,3 procent. Sportklädesbolaget presenterade en stark kvartalsrapport sent på onsdagskvällen. Även chiptillverkaren Broadcom kom med en stark rapport, och aktien svarade med att handlas upp 1,1 procent.

Konglomeratet General Electric, som ska dra ned med 12.000 jobb globalt vid sin kraftverksamhet, steg 1,5 procent.

Statistik som presenterades före börsöppningen visade på 236.000 nyanmälda arbetslösa förra veckan medan analytikerna hade räknat med 240.000, enligt Bloomberg News. Fokus riktades annars mot fredagens sysselsättningsrapport och på fredag löper även den nuvarande finansieringen av statens verksamhet ut.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation sjönk 1 punkt till 2,33 procent.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom