Geberit lägger bud på Sanitec

Geberit International AG lämnar ett kontanterbjudande om 97 kronor per aktie till aktieägarna Sanitec.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Priset som erbjuds för aktierna innebär en premie om 54,6 procent i förhållande till stängningskursen för aktierna den 13 oktober 2014.

Aktieägarna Sofia IV S.à.r.l. och Zeres Public Market Fund, representerande sammanlagt 25,5 procent av aktierna och rösterna i Sanitec, har åtagit sig att acceptera Erbjudandet med avseende på alla deras aktier i Sanitec.

Sanitecs styrelse har enhälligt rekommenderat Sanitecs aktieägare att acceptera erbjudandet.

Geberit är också verksamt i sektorn för sanitetsteknologi. Sanitec är en tillverkare och leverantör av keramiska badrumsprodukter och keramiska fyllnadsprodukter, med ett särskilt attraktivt produktutbud inom medium- till högkvalitetsmarknaden.

Geberitkoncernen genererade en försäljningsvolym om 2,3 miljarder schweizerfranc under 2013 och sysselsätter 6 200 människor. Geberit har varit noterat på SIX Swiss Exchange sedan 1999.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG