Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Geithners efterträdare hånas för namnteckning

2013-01-10 13:56
Foto: Vita Huset

"Som ett galet sugrör som man får på ett nöjesfält". Barack Obamas finansministerkandidat hånas för sin namnteckning – en signatur som snart kan pryda varje nytryckt dollarsedel.

Den 57-årige Jacob J. Lew, i dag stabschef i Vita Huset, är Barack Obamas kandidat till att efterträda Timothy Geithner som finansminister.

Men diskussionen kring Geithners efterträdare har kommit att kretsa kring någonting helt annat än hans finanspolitiska kompetens. Jacob J. Lew har nämligen en anmärkningsvärt löjlig namnteckning, framhåller flera bloggare och tyckare som snappat upp krumeluren i ett dokument från Vita Huset som Lew skrev under 2011.

New York Magazines Kevin Roose liknar namnteckningen vid "ett sådant där galet sugrör som man får på Six Flags (en nöjesparkskedja i USA reds.anm.)", alternativt klotter som uppstår på papper i kontorsbutiker när kunderna har testat pennor.

Om Lew skulle få klartecken av senaten att bli ny finansminister kommer hans signatur att pryda det nedersta högra hörnet av varje ny dollarsedel i hela landet, fortsätter Roose förfärat.

"Det är uppenbart att Lew kommer att behöva förbättra sin skrivkonst, à la Geithner, innan han ens tänker på att röra dollarsedeln".

Redan i september 2011 noterade The Daily Mail att Jacob J. Lews skrivstil lämnade en del att önska. Tidningen konsulterade till och med en handstilsanalytiker, Sheila Lowe, som utifrån kråkan konstaterade att Jacob J. Lew inte "vill att vi ska veta så mycket om honom".

"Den mjuka rundningen av bokstäverna visar att han kan anpassa sig snabbt och göra snabba förändringar, men han skyddar också sig själv. Han vill inte att folk ska se hans privata sida", sade Sheila Lowe.

Matilda Lindwall

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom