Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Glada miner på Asienbörserna

2019-10-11 08:06
Foto: Johan Hallnäs / TT

Samtliga asiatiska börsmarknader handlades i en positiv riktning på fredagsmorgonen efter att det kommit positiva signaler från Washington och förhandlingarna om ett handelsavtal mellan USA och Kina.

Dag ett i förhandlingarna mellan USA och Kina summerades i positiva ordalag av amerikanska och kinesiska förhandlare. En Vita huset-källa sade att mötena gått "bättre än väntat". Klockan 20.45 svensk tid ska ett möte mellan USA:s president Donald Trump och vice premiärminister och chefsförhandlare Liu He inledas.

Förhoppningarna är att ett begränsat avtal ska gå att nå och kineserna ska enligt rapporter ha krävt att USA avbryter sanktioner mot oljefraktbolaget Cosco för att möjliggöra detta.

"Strukturella frågor som patentstölder och statliga stöd till företag kommer mest troligt förbli olösta och tynga behövliga investeringar. På den punkten vore detaljer om en potentiell valutapakt av stor vikt", skrev analytiker på National Australia Bank i en notering, enligt Reuters.

Hongkongbörsens Hang Seng noterade starkare utveckling än börserna i Kina med en ökning på 2,6 procent vid 7.30-tiden, medan Tokyobörsens Nikkei var upp 1,1 procent. Shanghai och Shenzhen steg 0,7 respektive 0,2 procent.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom