Glencore handelsstoppad i Hongkong

Handeln i råvarubolaget Glencores aktier har på måndagen stoppats på Hongkongbörsen.

Aktien handelsstoppades inför information från Glencore. Bolaget meddelar på måndagen att man har påbörjat processen för att sälja koppargruvorna Cobar i Australien och Lomas Bayas i Chile, enligt ett pressmeddelande.

Glencore har haft ett tufft år på börsen. I Hongkong, som är sekundärnoteringen efter London, har aktien rasat 55 procent under året, trots en återhämtning på hela 43 procent i förra veckan.

Förra veckans uppgång kom bland annat i samband med att Glencore gick ut med att zinkproduktionen ska sänkas med en tredjedel. Nyheten fick råvarumarknaden att inleda att brett rally då det togs som ett första steg att producenterna nu agerar på det prisfall som skett.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.