Glencore slaktar zinkproduktionen

Råvarubolaget Glencore planerar att dra ned på zinkproduktionen med ungefär en tredjedel. Det följer på en redan neddragen produktion av både koppar och kol, skriver Bloomberg.

– Om du vill ha högre priser för en råvara måste du skapa prisspänning och ha mindre av produkten på marknaden. Glencore gör just det, även om det kanske sker under tvång, och det är något som andra stora företag bör tänka på att göra, säger Morgans Financials analytiker James Wilson till nyhetsbyrån.

Enligt ett pressmeddelande från Glencore på fredagen ska zinkproduktionen dras ned med 500.000 ton per år. Det motsvarar ungefär en tredjedel av bolagets årliga produktion och nära 4 procent av den totala globala produktionen.

Redan i fjärde kvartalet väntas produktionsminskningen bli 100.000 ton. Även produktionen av andra metaller, däribland bly och silver, kommer att påverkas.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.