Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Global Gaming: Spelinspektionen saknar stöd i spellagen - överklagar

2019-06-17 13:30
Foto: Janerik Henriksson/TT

Global Gaming kommer överklaga Spelinspektionens beslut att dra i dotterbolaget Safe Ents licens för onlinespel och vadhållning i Sverige.

Det framgår av ett pressmeddelande från bolaget.

Global Gaming uppfattning är att samtliga krav för att ha en licens efterlevs.

"Bolagets jurister är av den bestämda uppfattningen att Spelinspektionens beslut saknar stöd i spellagen och därför kommer beslutet nu att överklagas", heter det.

Beslutet delgavs bolaget på måndagsmorgonen och Globala Gaming har därför "för tillfället" upphört med att erbjuda sina produkter i Sverige, skriver bolaget utan ange om verksamhet kan starta igen i och med överklagandet.

"Självklart kommer vi att överklaga beslutet och vi har goda skäl att tro att vi kommer ha framgång i ett överklagande. Att licensen nu återkallas saknar lagstöd och utgör en oproportionerligt ingripande åtgärd som åsamkar bolaget stor skada", citeras bolagets vd Tobias Fagerlund i pressmeddelandet.

Beslutet för bland annat verksamheten namnet Ninja Casino som står för en stor del av bolagets intäkter.

"De saknar fortfarande förståelse för centrala delar av den här lagstiftningen", sade Spelinspektionens kommunikationsdirektör Anders Sims till Nyhetsbyrån Direkt tidigare på måndagen.

"Bedömningen är att det finns en stor risk för bolagets kunder om de skulle få fortsätta sin verksamhet och det är därför vi drar in licensen med omedelbar verkan", sade Anders Sims också.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom