GM återkallar ytterligare bilar

GM återkallar 221 558 av de senaste årsmodellerna av Cadilliac XTS och Chevrolet Impala.

Orsaken till att bilarna återkallas är fel på parkeringsbromsen, vilket kan leda till överhettning och eventuellt orsaka brand. Det rapporterar Reuters.

I ett uttalande säger GM att de inte är medvetna om några ”olyckor, skador eller dödsfall” som orsakats av problemen.

Bilarna har främst sålts på den amerikanska marknaden.

GM har under året återkallat över 15 miljoner bilar på grund av farliga tekniska fel på tändningen i vissa bilmodeller. Flera personer har också omkommit i olyckor knutna till dessa fel. Bolaget har även fått betala dryga böter på grund av fel företaget begått i samband med hanteringen av de tekniska felen.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.