GM-chefen: Vi ska skapa en helelektrisk framtid

Ny vinst och elektrifierade löften. Då GM kvartalsrapporterade var vd:n, Mary Barra, tydlig med att elbilar är företagets framtid.
GM-chefen: Vi ska skapa en helelektrisk framtid - mary-barra-700_binary_6957269.jpg

Amerikanska General Motors har en gedigen stamtavla, men det innebär inte att framtiden är säkrad för det (vilket Oldsmobile fick erfara efter 107 år i branschen). Men för att övertyga investerare om att GM har riktningen utstakad sa chefen Mary Barra att de har en framtidssäkrad plan.

Det var i samband med kvartalsrapporten, som visade högre vinst än väntat, som Barra sa att elbilar snart kommer att lanseras brett. Det rapporterar Techcrunch.

– GM är industriledande inom pickups och har industriledande elektrifiering-kapacitet. Jag försäkrar er att vi inte kommer att ge upp vår ledning på endera fronten. Vi ska skapa en helelektrisk framtid som inkluderar en hel uppsättning elbilar, vilket inkluderar fullstora pickups, sade hon.

I stallet har GM redan Chevrolet Bolt som förvisso inte är någon dålig produkt – men de saknar de ack så trendiga suvarna för att inte tala om pickups.

Tidigare har det ryktats om att GM skulle vara i diskussioner om att investera i Rivian, ett uppstartsbolag som fick stora rubriker i höstas då man visade upp modellerna R1T och R1S, men inget har hänt.

Istället blev de snuvade av Ford som i april avslöjade att man investerat en halv miljard dollar i Rivian.

Barra avslöjade inget om man ämnar utveckla en helt egen modell, eller försöka hitta en samarbetspartner. Hon sa att mer information kommer när det är konkurrensmässigt passande.

GM som de senaste åren kämpat med att försöka modernisera företaget har skurit i kostnaderna och investerat allt mer i elektrifiering och teknik relaterad till autonoma fordon, I januari i år meddelade de att man ämnar stöpa om Cadillac till att bli koncernens spjutspets inom elbilssegmentet. Något man hoppas innebär att märket ska bli en skarp konkurrent till Tesla.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets