GM lyfter i förhandeln

Den amerikanska börsen väntas inleda uppåt på onsdagen, stärkt av uppgångar i omvärlden. Sentimentet har i dag generellt stärkts av en positiv signal från Kina som visade en mindre nedgång än väntat i exporten under december månad.

S&P 500-terminen var klockan 15.08 procent 0,5 procent över fair value medan Nasdaq 100-terminen var 0,5 procent högre.

General Motors var upp 4,0 procent i förhandeln. Under eftermiddagen blev det känt att bilbolaget justerat upp sin bedömning över den justerade vinsten per aktie för 2016 till 5,25-5,75 dollar, från tidigare 5,00-5,50 dollar. Enligt Zacks Estimates ligger marknadens förväntningar på 5,40 dollar. Bolaget höjde också utdelning och storleken på återköpsprogrammet.

Gruvbolag går starkt i förhandeln med Vale upp 3,8 procent och Freeport 2,9 procent. Även flera stålbolag stiger, bland andra US Steel med 2,1 procent.

Bland mäklarna har Jefferies återupptagit bevakningen på flera stålbolag som SSAB brukar jämföra sig med. Steel Dynamics har råde

köp medan AK Steel ligger på behåll. ArcelorMittal har fått sänkt råd till underperform från neutral.

Morgan Stanley har höjt BHP Billiton till övervikt från jämvikt samt höjt Microsoft till övervikt från jämvikt. Aktierna steg med 1,7 procent respektive 2,2 procent.

JP Morgan har uppgraderat Unilever till övervikt från undervikt, aktien upp 0,6 procent.

 Susquehanna har höjt Qualcomm till positiv från neutral. Aktien steg 2,7 procent.

På makrofronten är det tunt med amerikanska händelser. Senare i kväll publicerar dock centralbanken sin månatliga ekonomirapport ”Beige Book”.

Federal Reserves Eric Rosengren, ordförande för centralbankens kontor i Boston, bedömer att det mest sannolika är att Federal Reserve höjer räntan gradvis mot bakgrund av nedsidesrisker från världsekonomin och en fortsatt låg inflation. Det framgår av ett tal som hölls tidigare i dag.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets